Midt i karantænen kan man få brug for at komme lidt udenfor – specielt når vejret er godt. Hvis I vil bruge god tid udenfor kan I træne båltænding. Når vi skal på spejderlejr til sommer, er det fedt at være god til at tænde bål, så vi kan komme hurtigt i gang med madlavningen hver dag.
Når I skal lave bål, kan I også træne båltyper. Hvad virker bedst til det I skal lave? Et pyramidebål? Et pagodebål? Måske et stjernebål?
Læs mere om båltyper ,og se hvordan de ser ud på ScoutWiki
Hvad skal I så bruge bålet til?
I kan jo lave et lækkert – sødt – snobrød. Det har vi fundet en opskrift på her:
Ingredienser:
- 50 g smør
- 5 dl mælk
- 1/2 pk gær (ca. 25 g)
- 1 spsk. (rør)sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1/2 tsk. kardemomme
- 1 spsk. olivenolie
- 1/2 tsk. salt
- 750-800 g hvedemel
- Fyld til snobrødet, fx marmelade, chokolade eller nutella
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret. Hæld det i en skål.
- Kom mælk og gær i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.
- Tilsæt rørsukker, vaniljesukker, kardemomme, olivenolie og salt.
- Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen blød og smidig
- Lad dejen hæve en ca. 1 time
- Tag dejen med ud til bålet
- Form dejen til 10 lige store strimler, og sno dem omkring snobrødspinde
- Bag snobrødene over bålets gløder, til brødet er gyldent, gennembagt, og let at få af pinden.
- Fyld snobrødet med en god marmelade eller lidt chokolade.
Opskrift lavet med inspiration fra: https://cookpad.com/dk/opskrifter/6055392-sode-snobrod