• Programstof
  • Øksedal
  • Kalender
  • Mail
  • Medlemsservice
  • Presse
  • Korpsbutikken
  • INTERNnet
  • Kontakt
Danske
Søg
  • Om os
    • Historien
    • Organisationen
    • Samarbejde
    • Strategi
  • Bliv spejder
    • Hvorfor spejder?
    • Ny spejder?
    • Find os
  • Bliv frivillig
    • Frivillig hos os?
    • Find os
    • Mød en frivillig
  • Projekter
    • YEGO
    • JOTI/JOTA
    • Spejderhjælpen
  • Støt os
    • Støt økonomisk
    • Bliv samarbejdspartner
Du er her:  Hjem   /   KEDER DU DIG I DIN VINTERFERIE? – Opskrift på vikingegryde over bål

KEDER DU DIG I DIN VINTERFERIE? – Opskrift på vikingegryde over bål

Nyheder | 11. februar 2020
single-detail-img

Foto: Astrid Melkær Andersen




KEDER DU DIG I DIN VINTERFERIE?😕🌞
Hvis du har vinterferie nu, eller i næste uge, mangler du måske noget spændende at lave. I stedet for at sidde derhjemme og lave ingenting kan du tage din mor og far eller nogle venner eller spejderkammerater med ud i naturen ⛺️😍
Men hvad skal I så have at spise❓😮
Vi har fundet en lækker opskrift på mad som kan laves over bål – måske var det en ide 😍😁

 

Vikingegryde

Ingredienser
  • 5 skiver bacon
  • 250 g champignon, skåret i kvarte
  • 400 g kyllingefilet, i tern
  • 2 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 300 g squash, groftrevet
  • 150 g wienerpølser, skåret i skiver
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 tsk oregano, tørret
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 100 g tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 røde peberfrugter, skåret i strimler
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • salt
  • sort peber, friskkværnet

 

Fremgangsmåde

Steg bacon i en sauterpande eller stegegryde til får lidt farve. Tag bacon op og læg det til side på et stykke køkkenrulle. Når det er kølet af, skæres det i tynde strimler.

Kom en spsk olie i den samme sauterpande eller stegegryde, som er brugt til bacon og tilsæt champignon og kylling og steg ved høj varme, til de har fået lidt stegeskorpe.

Skrue helt ned for varmen og tilsæt derefter løg, sauter under omrøring til løgene er klare og bløde. Tilføj hvidløg, squash, pølser, bacon, røget paprika, sød paprika, oregano, hvedemel, og grøntsagsboullion.

Rør godt rundt og rør derefter tomatpure og hakkede tomater i.

Læg låg på og lad den lækre vikingegryde simre i 15 minutter (tilbered imens ris og grønt tilbehør)

Når retten har simret, tilsæt derefter peberfrugt i fine strimler og piskefløde. Kog op og smag retten til med salt og peber.

Server med fx ris og en salat eller gnavegrønt.

 

(https://www.valdemarsro.dk/vikingegryde/)

Læs også

article Korpsnyt | Nyheder | 29. November 2023

Så kom vi i mål med gaver der gavner

LÆS MERE
article Korpsnyt | Nyheder | 29. November 2023

Status på arbejdet i Korpsrådet

LÆS MERE
article Korpsnyt | Nyheder | 29. November 2023

Korpsrådet søger hjælp

LÆS MERE
article Korpsnyt | Nyheder | 29. November 2023

Vind, vand og varme – vildt vejr på Verdens Jamboree i Sydkorea

LÆS MERE
danske

Information

E-mail: dbs@dbs.dk
Telefon: +45 98166250

Korpskontoret
Wagnersvej 33
2450 Kbhvn. SV

Information

  • Om os
  • Bliv spejder
  • Bliv frivillig
  • Kontakt
  • Øksedal

Projekter

  • YEGO
  • JOTI/JOTA
  • Find os

FØLG OS

  • facebook
  • instragram_icon
©2023 Danske Baptisters Spejderkorps | Design og udvikling af Memoo Webbureau - Hosted af Bo-we webbureau

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Klik ok, hvis du acceptere dette? Helt okNej tak Læs mere
Cookiepolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR