Opdateret 26. februar 2021
Baptistspejderne følger de tiltag Regeringen har gjort vedr. coronavirus meget tæt og vi vil opdatere denne side, så snart der er nyt. Herunder finder du retningslinjer for spejderarbejdet.
Udendørs spejderarbejde åbner fra 1. marts
På pressemødet d. 24. februar blev det offentliggjort at forsamlingsforbuddet for udendørs foreningsaktiviteter blev hævet til 25 personer pr. 1. marts. Det betyder at det igen er muligt at holde spejderaktiviteter.
Nedenstående retningslinjer skal overholdes, hvis kredsene beslutter at åbne for spejderarbejdet.
Spørgsmål og svar
Når man læser retningslinjerne for spejderarbejdet, kan der opstå mange spørgsmål. Vi har forsøgt at samle nogle af dem og svarene på dem på en side for sig. Der vil du bl.a. også finde uddybelse til brugen af mundbind eller visir, og hvornår man er undtaget af forsamlingsforbuddet.
Find spørgsmål og svar
her.
Weekender og ture
Hvis man vil afsted på tur med overnatning, kan man kun gøre det, hvis det foregår udendørs – også overnatningen. Når I overnatter i telt, shelter eller bivuak skal I stadig overholde Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger om afstand og hygiejne. Det betyder bl.a. at I skal ligge med 2 meters afstand. Derudover skal retningslinjerne for udendørs spejderaktiviteter, som I kan se nedenfor, overholdes.
Gældende retningslinjer
For at spejderkredsene kan have aktiviteter, er det helt afgørende, at retningslinjerne overholdes. Det indebærer:
- At forsamlingsforbuddet overholdes. Pt. maks. 25 personer.
- Det er tilladt at have flere grupper af 25 personer, hvis man opdeler grupperne tydeligt.
- At man altid holder afstand til hinanden. Mindst 2 meter.
- Det er tilladt at have kortvarigt fysisk kontakt, f.eks. hvis en spejder skal trøstes, have plaster på, eller ved lege som fangeleg. Her er det dog vigtigt at have ekstra fokus på de øvrige anbefalinger, som hygiejne og forebyggelse af kontaktsmitte.
- Hvis der i forbindelse med spejdermøder benyttes udstyr (fx dolk, knobreb eller andet), anbefales det, at spejderne så vidt muligt bruger deres eget. Hvis dette ikke er muligt, skal udstyret rengøres hver gang det skifter hænder og inden det lægges på plads.
- Der skal være markering og hyppig og grundig rengøring af alle fælles kontaktpunkter (f.eks. vandhaner og dørhåndtag). Minimum én gang efter hvert spejdermøde og flere gange ved mange berøringer.
- Toiletter skal rengøres grundigt, alle overflader afvaskes og kontaktpunkter desinficeres. Der skal være vand og flydende sæbe til rådighed. Der bør ikke være fælles håndklæder på toiletter.
- Man hænger plakaten med Sundhedsstyrelsens anbefalinger op på det sted/i de rum, der benyttes, og har håndsprit (70-85%) tilgængeligt.
Derudover gælder Sundhedsstyrelsens generelle råd også. Det indebærer:
- At man er særlig opmærksom på håndhygiejne – brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe.
- At host eller nys skal ske i albuen eller i et papirlommetørklæde.
- At man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som fx feber, hoste, muskelømhed – og gå straks hjem selv ved milde symptomer.
- At man er opmærksom på de særlige risikogrupper som defineret af Sundhedsstyrelsen.
Man er velkommen til at kontakte forretningsudvalget (fu@dbs.dk), hvis man har specifikke spørgsmål.
Derudover kan I tage kontakt til myndighedernes fælleshotline (70 20 02 33), hvis der er behov for rådgivning.