Jubilæumsår og Jubilæumslejr
I 1990 fejredes korpsets 60 års jubilæum med afholdelse af 5 mindre korpslejre i henholdsvis Hvalsø, Næsbycentret, Assenbæk Mølle, Bækken og Sæby under mottoet “Spejderven – naturligvis”. Jubilæumsdagen blev fejret med ens aktiviteter på alle 5 lejre. Den 30. juni kl. 14 blev en skelsættende begivenhed, hvor alle pigernes lyseblå og drengenes grønne spejdertørklæder blev udskiftet med et fælles turkis tørklæde. De gamle tørklæder blev indsamlet og sendt til spejderne i Rwanda og Burundi.
Baptistsamfundets årsmøde blev afholdt i Aalborg ligeledes i 1990 og alle 550 deltagerne blev inviteret til Øksedal til grillmad og stort fælles lejrbål.
1992 Korpskontoret
I takt med korpsets mange aktivitetsudvidelser var der et stort ønske om udvidelse af korpskontoret og da der i 1990 blev mulighed for at købe nabolejligheden godkendte korpsrådet købet og forslaget til ombygningen. Som en del af beslutningen skulle “det gamle korpskontor” sælges. Men da det ikke lykkedes valgte korpset i 1992 at beholde begge lokaler. I foråret 1992 kunne et nyt kontor på 166 m2 indvies. Der blev god plads til udvalgsmøder, arkiv og depot og til medarbejderne Inger Blom, der siden 1986 havde været ansat som kontormedarbejder og vores korpssekretær Peer Albin.
1992 Eventyrlejr
I 1992 afholdtes Eventyrlejren på Øksedal med deltagelse af spejdere fra Norge, Sverige, Tyskland, Skotland og Litauen, og spejdere fra Rwanda og Burundi var med til at markere starten på Amahoro-projektet. En meget varm og tør sommer prægede vores land og ganske få dage før lejrens start indførte brandmyndighederne forbud mod at tænde ild. Ved ihærdig indsats fra brandmyndighederne og CF lykkedes det at gennemføre lejren som vil blive husket for at tobaksrygning kun måtte ske indendørs, udendørs med den totale mangel på lugt af bålrøg og storskærmen den sidste aften, hvor Danmark vandt europamesterskabet i fodbold.
1992 AMAHORO
I efteråret 1992 besøgte spejdercheferne de af divisionerne støttede spejdercentre i Rwanda og Burundi for at forberede de praktiske spørgsmål i forbindelse med korpsets AMAHORO-projekt. Danida støttede udarbejdelsen af oplysningsmaterialet og arbejdsstoffet. Materialet blev “blåstemplet” idet skolerne gerne ville købe det som undervisningsmateriale. Projektet skulle afsluttes med en rejse i 1993 for 20 danske spejdere til Rwanda og Burundi. Desværre blev rejsen aflyst grundet den ulykkelige borgerkrig i Rwanda.
1993 Ny spejdersangbog
Den gamle spejdersangbog var fra 1958 og trængte til fornyelse. Arbejdet med udvælgelse af sangene til den nye sangbog var meget mere omfattende end forventet og da der også skulle søges ophavsret til både tekst og melodier kunne en ny sangbog præsenteres i 1993 efter ca. 10 års arbejde. Halvdelen af sangene var nye og halvdelen var med noder og becifringer og antallet af sange færre.
Scout Team
Korpsets økonomi gav mulighed for at realisere Scout-team-ideén. I 1994 blev Søren Kofoed ansat som teamleder på fuld tid og første hold bestående af Lisbeth Hjordy Hansen, Søren Kragh, Martin Søttrup Sørensen og Malene Madsen startede sammen med Søren i den “ny-indkøbte” bus rundt i landet med mange veltilrettelagte initiativer og besøg i kredsene. Det første år var en succes og korpset valgte at fortsætte endnu et år med et nyt team bestående stadig med Søren som teamleder af Malene Dam, Dan Brun Larsen, Klaus Abildgård og May-Britt Vestergaard. Et spændende projekt, som gav genlyd også i de andre spejderkorps.
Ny uniform
På førerstævnet 1994 blev den nye uniform i “french blue” vedtaget. Korpskontoret skulle fremover forhandle uniformen sammen med alle de varer, som hidtil havde ligget i Spejder Sports butikker.
1995 Korpslejr og Øksedals 40 års jubilæum.
I 1995 afholdtes korpslejr på Øksedal, hvor de gamle spejderaktiviteter var gennemgående og der var præmiere på at Intendanturen blev gennemført som en købmandsforretning. Hver kreds fik tildelt et beløb pr. spejder pr. dag og skulle selv holde øje med at der også kom mad på bordet de sidste dage. En succes, der er kopieret efterfølgende.
Den 2. juli 1996 fejredes Øksedals 40 års jubilæum spejderaktiviteter på plads, gamle lysbilleder og film og spidstegt gris, kaffe og kage. Mange af dem der havde været med fra starten mødte op og fik en snak med de nye “fans”.
IT i korpset
Den 10. januar 1997 så korpsets hjemmeside for første gang dagens lys. En lille ad-hoc gruppe havde taget initiativet og et par år senere så Internetudvalget dagens lys som et af korpsets faste udvalg. Senere kom @dbs.dk-mailadresser til – en gratis mailadresse til spejdere og førere.
I 1997 udkom den første af en serie på 6 af nye arbejdsbøger til brug i det daglige spejderarbejde.
Lejre og fejder
I 1997 tog spejderne på skandinavisk lejr i Randsberg, Sverige. Lejren vil blive husket for det meget omskiftelige vejr og mange anderledes spejderaktiviteter set med danske øjne.
Ved spejderårets begyndelse i 1997 startede “Narnia-fejden”. Et omfattende materiale blev fremstillet og for første gang lavet en koordinering og et parallelt fejdeforløb mellem alle enhederne.
I 1998 blev der afholdt Centerlejr på Øksedal. 9 kredse med i alt ca. 200 spejdere deltog i en uforglemmelig lejr med mange spændende aktiviteter. Efterfølgende blev der afholdt centerlejre i 1999 og 2001.
Chefer i ’90erne
I 1993 blev Tove Agerbæk Jørgensen afløst af Hanne Bak som vicespejderchef og i 1994 afløstes Frank Korsbro efter 8 år som spejderchef af Ole Broholm Andersen. I 1994 stoppede Kjeld Sørensen som korpskasserer og da Poul Skalborg efter 20 år stoppede med Øksedals regnskab besluttede Førerstævnet at arbejdet fremoverskulle varetages af 2 personer. Allan Meyer blev valgt som hovedkasserer og Carsten Thomsen varetog bogholderiet i korpskontorets lokaler. Allan Meyer stoppede som hovedkasserer i 1996 og blev afløst af Jytte Kjølby.