Om os - Baptistspejderne

 • Der var engang

  "Skønhedssalon" på Venner, Verden og Virkelighed på Øksedal i 2010

  Danske Baptisters Spejderkorps er for både piger og drenge. Men sådan har det ikke altid været. I 1972 blev det diskuteret heftigt, om Danske Baptisters Pigespejderkorps (DBP) og Danske Baptisters Drengespejderkorps (DBD) skulle fusionere til et spejderkorps. Bølgerne gik højt, men det endte med en sammenlægning i 1973.

   

  Nu - mere end 40 år senere - har mange kun et skuldertræk til overs for fortidens diskussioner. Men dengang havde spørgsmålet stor betydning og mange spejderkredse fortsatte også i årene efter 1973 som "rene" drenge- eller pigespejderkredse.

   

  Sådan afspejler spejderarbejdet det samfund, vi er er en del af. Derfor er en af spejderbevægelsens fornemmeste opgaver at lære børn og unge om demokratiets spilleregler, lære dem at forholde sig til omverdenen, lytte til andre og selv danne sig sin mening.

   

  Hos Baptistspejderne har vi arbejdet med dette for øje siden 1930. Læs meget mere om os under "Historien"

 • Meget mere om os

  Hvis du er interesseret i at vide mere om Danske Baptisters Spejderkorps - Baptistspejderne i daglig tale - kan du finde information på disse sider. Læs om historien, hvordan arbejdet er organiseret og om noget helt specielt for os: Vores årlige Førerstævne.


  Du finder også link til kontaktinformationer ovenfor.