Scout Academy gav inspiration og lidt farve i huden

24.01

Spejderarbejdets friluftsliv bliver nu lidt sjovere, når det kan henlægges til sol og sommertemperaturer på Cypern. Læs om Sanne og Sarahs deltagelse i Scout Academy 2016

oprettet af Webredaktion

(OBS - Denne historie blev glemt i redaktionens inbox. Undskyld til Sanne og Sarah - men læs nu deres beretning alligevel!)

I perioden den 1. til 6. november deltog vi, Sanne og Sarah, på Scout Academy som er en mulighed for alle spejderkorps (både WAGGGS og WOSM) i Europa til at mødes, få inspiration og skabe kontakter.

I år forgik det på Cypern, hvor vi blev indlogeret på et hotel og konferencecenter med havudsigt! Her brugte vi så de næste 4 dage på at blive fyldt op med inspiration og gode ideer til korpsarbejdet herhjemme.

Vi var til sessioner om strategier og visioner, sessioner om fastholdelse og rekruttering af frivillige, sessioner om kreative problem løsninger, hvordan man sammensætter et effektivt team, samt hvordan man får succes gennem forandring. Sidst på eftermiddagen hver dag mødtes vi i grupper, hvor vi havde tid til at reflektere over dagen samt skabe relationer til andre spejdere rundt omkring i Europa.

Hver aften var der forskellige arrangementer. Den første og sidste aften var sjovt nok åbnings- og afslutningsceremonier :-) De andre to aftener bestod af en international aften, hvor alle deltagerne havde forskellige ting med fra deres hjemlande, som man så kunne gå rundt og smage og se på. Den anden aften var en kulturel aften, hvor vi bl.a. skulle se en dansegruppe opføre et traditionelt cypriotisk bryllup. Der var dog en del replikker i skuespillet, på græsk, som kun de færreste forstod: Men så er det fedt at være af sted med en masse spejdere, der er vant til at improvisere -  så vi oversatte selv replikkerne :-)

Da vi tog afsked med Cypern meget tidligt søndag morgen, var vi meget trætte. Ikke kun på grund af tidspunktet, men også fordi vi var så fyldte med indtryk, inspiration og tanker. Vi glæder os til at kunne dele, hvad vi har fået af ideer med hjem. Hvis I synes nogle af de sessioner, vi har nævnt, lyder spændende, skal I bare gribe fat i os, f.eks. på det kommende Førerstævne.

Selvom der var travlt med seriøse sessioner og planlagte arrangementer, så fandt vi alligevel en lille halv times tid efter frokost hver dag, hvor der var tid til at hoppe i vandet: Det var lige prikken over i’et

Med fast venstre
Sanne Lund Sørensen og Sarah Basnov