Korpskontoret rykker ind hos KFUM-Spejderne i Spejdercenter CPH

12.10

Baptistspejderne indgår i et helt nyt kontorfællesskab med KFUM-Spejderne i Spejdercenter CPH. Læs om de fremtidige planer for samarbejdet.

oprettet af Majvi & Mikkel

Kære Spejdervenner

Når forandringens vinde blæser kan man enten bygge læhegn eller vindmøller siger et ordsprog. Korpset står i disse år netop overfor forandringer, for at vi kan sikre at korpset kan stå stærkere og opleve fremgang igen. Samtidigt sker der meget nyt i vores spejderverden i Danmark, hvor vi senest oplevede det stærke fællesskab på Spejdernes Lejr i Sønderborg. Og igennem Spejderne har vi fået en fælles platform for spejderkorpsene i Danmark, hvor flere og flere aktiviteter udvikles i fællesskab.

I starten af året, da det stod klart for Korpsrådet at økonomien i korpset ikke kunne bære en fuldtidsansat længere, meldte vi ud at den nuværende fuldtidsstilling med korpssekretærfunktion og kredskonsulent ville ophøre pr 31/12 2017. Det har betydet, at vi desværre har været nødsaget til at opsige vores Korpssekretær Ann, som har udført et kæmpe stort arbejdet for korpset som korpssekretær og kredskonsulent igennem de seneste 5 år.
 
Dette har naturligvis medført, at vi har set på hvordan korpskontorfunktionerne skal udføres efter nytår. Her har vi fra Korpsrådets side valgt at fokusere på mulighederne i denne situation og se på potentialet i at samarbejde med andre spejderkorps, for netop at udnytte de gode relationer vi har opbygget til de andre spejderkorps. Vi valgte at se på de muligheder, det giver at indgå i et større fællesskab for en lille organisation som vores. Alternativet til dette ville være en ny deltidsstilling i korpset, men dette har vi vurderet til at være for sårbart. Vi tror derfor på at samarbejde kan føre os nye steder hen, samtidig med at det giver de økonomiske fordele ved at vores administration bliver en del af et større kontor.

Derfor er det en stor glæde at vi kan annoncere, at vi har lavet en aftale med KFUM Spejderne om at fra 1/1 2018 vil vores korpskontor flytte ind på Spejdercenter CPH, som ligger på Sydhavnen i København. Aftalen med KFUM Spejderne rummer mange rigtig spændende perspektiver, hvor vi kan udnytte vores fælles værdigrundlag til at styrke vores korps, samt styrke relationerne mellem KFUM Spejderne og Baptistspejderne. Det bliver en helt ny tid for vores korps, og vi ser med stor forventning frem til de muligheder, som aftalen giver, og vi glædes ved de udviklingsperspektiver, som det giver vores korps.
 
Også fra KFUM Spejdernes side er der glæde ved den indgåede aftale. Formand for KFUM spejderne Morten Trampedach Junget byder os velkomne på Spejdercenter CPH med denne udtalelse:
”Vi er glade for at kunne byde Baptistspejdernes korpskontor velkommen hos os på Spejdercenter CPH. Dette samarbejde er kommet i stand på basis af de stærke relationer, vi har opbygget hen over årene – bl.a. gennem aktiviteterne med korpsene i foreningen Spejderne - ligesom vi har meget til fælles – også på værdierne. Det giver rigtig god mening at dele kræfterne på det administrative felt, og vi ser frem til dette tættere samarbejde med baptistspejderne”.

Tilbage til ordsproget, så har Korpsrådet valgt at tænke positivt og bygge vindmøller. Vi tror på, at den nye aftale med KFUM Spejderne kan løfte korpset, så vi kan stå stærkere som korps. Dette vil dermed også være med til at bakke op om den strategiproces, som startede på Førerstævnet i år, hvor vi begyndte at sætte ord på hvad der skal til for at gøre korpset stærkere i 2020. Vi glæder os til at få samarbejdet startet og ser frem til at flytte ind på Spejdercenter CPH fra nytår.

Spejderhilsen på Korpsrådets vegne
Majvi og Mikkel
Spejderchefer