Hvad er spejder?

11.12

Læs, hvad Bibi tænker om spørgmålet og se, hvordan du kan hjælpe hende med at finde ud af, hvad spejder egentlig er.

oprettet af webredaktionen

Et sjovt spørgsmål, som jeg er blevet stillet et ton af gange, og jeg ved at jeg ikke er den eneste.

Jeg har været spejder i snart 11 år, og når jeg bliver spurgt, lyder mit svar altid noget i stil med ”Jooo, øhh, det er bål, snobrød, morse og ja fællesskab, masser af fællesskab…” Så opstår der en akavet stilhed, hvor de bare står og kigger spørgende på mig.

Der mangler noget, et ordentligt svar, noget, der kan give en fyldestgørende definition på, hvad spejder er. Hvordan kan det være, at jeg ikke har fundet svaret endnu? Jeg ved det ikke, men jo ældre jeg er blevet, har ønsket om at finde det gode svar kun vokset.

Men hvad kan man gøre, når man har tænkt over et spørgsmål i 4-5 år uden at finde et svar?

Jeg må høre, hvad andre svarer, når de bliver spurgt ”Hvad er spejder?” men det er jo ikke mit svar det er deres, hvad kunne jeg så gøre?

Min løsning er blevet til en jagt på ”Den Gode Historie”
Historien om hvordan den nye tropspejder løb hen til mor og far og bad om at komme til spejder igen i næste uge, ugen efter den og ugen efter igen. Historien om natløbet der startede med gyserhistorie om bålet, og som endte midt om natten, ude i den mørke skov, liggende med syv andre i en fire-personers bivuak. Historien om hvordan gruppen for vild på en 7 km rute til spar.

En historie om spejder, fra hele korpset og helt ned til den enkelte spejder.

Jeg leder efter historier om alt, hvad der foregår rundt omkring i vores korps. Jeg har ingen idé om alt det, der sker i vores korps, og derfor har jeg brug for al den hjælp jeg kan få. Også fra dig, der læser dette. Send gerne jeres små fortællinger om, hvad der sker lige der, hvor du er spejder. Alle historier er velkomne!

Så opfordringen lyder:

Send spejderhistorier og billeder til email: historien@dbs.dk

Og del hinandens gode historier.

Spejder er så meget mere, men hvad er det? Har du svaret?