Grønne Hjerte er klar til at bygge

13.03

2 unge lokale ildsjæle har fundraiset 962.000 kr. til grønt fællesskab på 2

år.

oprettet af webredaktion

 

Grønne Hjerte skal knytte borgere mere sammen i det grønne via events så som open air sommerbio, å-vandringer, grillaftener, overnatning i klatrenet, klatring og meget andet. Simone og Jimmy har igennem de sidste to år sat sig meget ind i fonde og puljer, og de har næsten fået alle midler hjem for at dække de 1.081.000 kr. som budgettet lyder på til Grønne hjerte. De mangler lidt endnu, men Grønne Hjerte har fået nok penge til at sætte nogle af byggerierne i gang. Der skal etableres bålhytte, å-portaler, bål-øer, aktivitetspæle som er 5 meter høje, en rullerose og et skur, som skal hedde Koglen, til opbevaring af klatreudstyr og andet grej.

Iværksætteren Jimmy Singerholm, leder for Holbæk- og RegstrupSpejdernes 80 medlemmer og for projektet Grønne hjerte fortæller, at efter han kom på ideen for to år siden, væltede der flere og flere ideer op. Udgangspunktet har været: hvad mangler Regstrup, hvad kan spejderne bruge og hvad kan andre foreninger bruge.

Processen i projektudviklingen og fundraisingen har skabt et enormt netværk, hvor alle har været villige til at hjælpe til, hvad end de var fra andre spejdergrupper, foreninger eller andet lokalområde. Der har været mange forskellige ting i projektet indtil videre. Noget af det der er kommet mest bag på projektlederen er, hvor meget arbejde der er i at promovere et projekt, og hvor mange tilladelser man egentlig skal indhente,
for eksempel fuldmagt fra nabo på den anden side af åen, til at måtte gå i den og at søge naturbeskyttelsesloven om lov, godkendelse af aktivitetspæle igennem Holbæk klatrepark, at bålhytter skal ligge længere fra skel end almindelige bygninger, og at man ejer halvdelen af en å hvis den ligger op til ens grund.

Den lokale iværksætter har fået utroligt mange erfaringer og er sikker på at det vil gavne ham og spejderne fremadrettet. Det er meningen at erfaringerne skal lagres i spejderforeningen, og de skal kunne hives frem til andre fremtidige projekter. Lige nu er Jimmy bare virkelig glad for den sidste ny donation fra LAG Midt- og Nordvestsjælland på 161.000 kr. som gør at spejderne kan sætte gang i byggeriet. 

Jimmy har i løbet af Grønne Hjerte udviklet projektet yderligere til "Oasen gennemstrømmer byen," hvor der også indgår en shelterplads for 20 overnattende og 1700 m2 skov, som skal hedde 1000 meter skoven. Spejderhytten kommer også til at skulle spille en central rolle i at skabe mere sjæl til det samlede projekt med fællesspisninger, overnatninger, kurser og foredrag.