365 dage med spejdertørklæde

22.01

Spejdere elsker udfordringer. Hvis de ikke kommer af sig selv, så finder vi på dem! Victor fra Holbæk- og Regstrupspejderne valgte en af de mere specielle!

oprettet af Webredaktion

Victor Agerskov fra Holbæk- og RegstrupSpejderne har gennemført en noget anderledes spejderudfordring: Han har båret sit spejdertørklæde i hele 365 dage - næsten uafbrudt.

Det krævede et par forsøg at gennemføre projektet, men mandag den 9. januar 2017 fik Victor overrakt et mærke og et diplom som symbol på, at han havde klaret den lange udfordring.

At gå med sit spejdertørklæde et helt år er ikke så lige til, som det måske lyder. ”Der er også mange, der undrer sig over, at man bærer tørklæde i hverdagen og ikke kun til spejdermøderne” fortæller Victor, der fortsætter: ”Specielt når der er tale om ”ikke-spejdere” kan det føre til nogle mærkelige og sjove samtaler. Selv om det kræver lidt tilvænning, giver det også masser af opmærksomhed”.

Victors projekt er ikke blot en ”icebreaker” til den gode samtale om spejderarbejdet. Det udløser også et særligt mærke til spejderuniformen: SPEJD365-mærket.

SPEJD365 kan du læse mere om på websiden http://www.spejd365.dk/. Her er kan du bl.a læse om ideen bag det særegne mærke og om spejdernes egne regler for at få mærket: F.eks. er det ikke nødvendigt at have tørklædet på i bad(!) ligesom man kan tage det af ved særlige lejligheder. Victor gjorde nu ikke meget brug af de 35 mulige ”bufferdage”. Han fortæller, at han endda havde tørklædet på til en begravelse – spejdertørklædet er faktisk det pæneste slips en spejder har!

Simone Dahl / red.
Pr-udvalget, Holbæk- og RegstrupSpejderne