Hvorfor spejder?

 • Hvorfor spejder? - Derfor!

  Skal dit barn starte som spejder hos Baptistspejderne, eller er dit barn blevet inviteret med til spejder af en god ven, og går I nu og overvejer, hvad spejderlivet kan give jeres familie?

   

   

  Der kan være mange spørgsmål

  I den forbindelse kan der være mange ubesvarede spørgsmål: Hvad får mit barn ud af at være spejder?  Hvilke værdier bygger spejderarbejdet på? Hvem er Baptistspejderne? Hvad forventes der af mig som forælder? Skal man have en masse udstyr som spejder? Hvad koster en spejderuniform? Og så videre...

   

  Dette website er til dig

  Det er lavet som en hjælp til dig som forælder, og vi håber, at du her finder svar på nogle af dine helt overordnede spørgsmål. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at få dig en god snak med førerne i jeres lokale spejderkreds: De vil altid gerne være behjælpelige med råd og vejledning. Omkring det praktiske med uniform, sovepose, dolk og andet spændende grej er det altid en god idé at spørge lokalt.

   

   

  Spejderliv udvikler børn og unge

  Spejderlivet er et attraktivt tilbud til børn i alle aldre, der handler om langt mere end snobrød og knob. Dit barn vil få venner for livet, og han/hun vil få mulighed for individuel udvikling i trygge rammer. Dit barn vil få det sjovt med jævnaldrende børn og vil opleve voksne, der har tid og overskud - og sammen vil vi få en masse gode oplevelser.

   

  Den grundlæggende idé med spejderarbejdet er at bidrage til, at børn og unge udvikler deres fulde potentiale som enkeltindivider, som ansvarlige borgere og som medlemmer af det lokale, nationale og internationale samfund.

   

  Spejderarbejdet bygger på menneskelige værdier som hjælpsomhed, forståelse og venskab blandt børn og voksne. Ting som mobning, drilleri og jalousi er ikke en del af konceptet.

   

   

   

  Spejdere er specielle!

  Spejderbevægelsens stifter Lord Baden-Powell mente, at der skulle være noget helt specielt ved spejderne. Man skulle ikke kun kende spejdere på uniformen og på deres aktiviteter, men også på deres væremåde. Spejderlov, spejderløfte og motto er fælles for alle spejdere i hele verden. Ordlyden er ikke præcis den samme fra sted til sted, men grundlaget er det samme og et udtryk for, at vi som del af den internationale spejderbevægelse ønsker et fællesskab ud fra de samme idealer uanset nationalitet, hudfarve og tro.

  Til lov, løfte og motto har Baptistspejderne tilføjet en vision, der lyder: "Baptistspejderne udvikles og udfordres gennem åbne, attraktive og sunde fællesskaber". Vi håber, det giver mening for dig - og dit barn.

   

   

 • Lov & løfte

  Spejderløftet

  Jeg lover at gøre mit bedste for at holde spejderloven.

   

  Spejderloven  

  • Som spejder vil jeg lytte til Guds ord

  • Som spejder har jeg medansvar for det samfund, jeg lever i

  • Som spejder vil jeg være hensynsfuld og hjælpsom

  • Som spejder vil jeg være til at stole på

  • Som spejder vil jeg lytte til andres mening og selv tage standpunkt

  • Som spejder vil jeg lære naturen at kende og værne om den

   

  Motto

  Vær beredt!